Schimbarea tabloului electric

Schimbat tablou electric

Tabloul electric este cea mai importanta componență din instalația electrică, de aceea necesită o atenție speciala. El are rolul de a proteja în primul rand utilizatorii, apoi instalația electrica și aparatele electrice, în functie de performantele protecțiilor incluse in tablou. Dacă v-ați hotarat să schimbați tabloul de sigurante, este preferabil sa investiții in protecții mai performante în ceea ce priveste fiabilitatea, timpul de reactie, calibrarea, contactele de legatura. Mai pe scurt, în produsul de calitate, care costă ceva mai mult, dar sunt sigure comparativ cu tentantele oferte ieftine.

Este bine să înlocuiți tabloul vechi. Acestea nu mai fac  fata numarului mare de consumatori (aparate electrice, ele fiind proiectate în urma cu zeci de ani și adaptate unor nevoie mai modeste in privinta puterilor electrice.
Dacă contorul de energie electrică pe care il aveți are o vechime mai mare de 10 ani, aveti dreptul să cereți la Societatea Nationala Electrică înlocuirea lui, fara a plati vreo taxa.

De ce este necesara schimbarea unui tablou electric vechi?

Daca aveti instalat un tablou electric mai vechi, iar numarul consumatorilor de energie a crescut simtitor, schimbarea acestuia este importanta din urmatoarele motive:

  • inlaturarea riscului unui scurtcircuit;montaj, tablou, electric, nou,
  • inlaturarea riscului unui incendiu;
  • verificarea si inlocuirea cablajelor ascunse si care pot periclita drastic instalatia electrica;
  • inlocuirea materialelor imbatranite sau neconforme unui grad ridicat de siguranta;
  • inlaturarea problemelor legate de contactele imperfecte de la vechiul tablou;
  • inlaturarea pericolului de electrocutare;
  • sporirea gradului de siguranta al intregii instalatii electrice;
  • avantaje de ordin estetic.

Schimbarea unui tablou electric vechi trebuie facuta de un electrician autorizat ANRE

schimbat contor electric,
Echipa noastra de electricieni autorizati ANRE au pregatirea necesara pentru a realiza oricare operatiuni ale instalatiei electrice, inclusiv schimbarea unui tablou electric vechi. Este important sa apelati la specialisti care respecta normele de siguranta, lucreaza pe proiect si ofera factura, respectiv garantie pentru lucrare.

Pasii pentru schimbarea unui tablou electric vechi

Specialistii nostri vor incepe prin demontarea tuturor componentelor vechiului tablou electric, verificarea cablurilor actuale, urmate de pregatirea pentru montajul noului tablou.

Odata cu schimbarea tabloului electric vechi, cel modern va contine sigurante automate care se monteaza pe sina, cate o siguranta bipolara (protejeaza faza si nulul) pentru fiecare circuit si inlocuieste doua sigurante fuzibile ceramice din tabloul vechi, o siguranta generala cu protectie diferentiala (de mare importanta in ceea ce priveste protectia la electrocutare a persoanelor si a aparaturii electrocasnice) etc.