Montare si inlocuire Comutatoare

Interventii electrice – Bucuresti si Ilfov

Vrei sa montezi sau sa inlocuiesti comutatoarele din caminul tau?

Garea - montare comutatoare

Suntem o echipa de electricieni autorizati ANRE, care intervin pentru orice problema de ordin electric in Bucuresti si Ilfov.

Este foarte important pentru siguranta ta si a familiei tale sa apelezi la o firma autorizata care pune la dispozitie electricieni calificati si ofera garantie pentru lucrarile efectuate.

Nu te lasa pacalit de informatiile care circula pe internet despre specialisti care nu pot pune la dispozitie documente care sa ateste pregatirea lor.

Verifica documentele noastre: Autorizatii si Certificari

Comutatorul si montajul acestuia

Noile accesorii electrice ne permit sa controlam lumina prin simpla apasare a unui buton, fie de la intrerupatoare, fie de la comutatoare.

Folosim in fiecare zi aceste accesorii cand aprindem lumina sau o stingem, insa exista o diferenta mare intre un intrerupator si un comutator: intrerupatorul serveste la intreruperea sau la restabilirea unui circuit electric, pe cand comutatorul este cel care se utilizeaza atat pentru inchiderea/deschiderea retelei prin care trece un curent electric, cat si pentru schimbarea directiei lui.

Tipuri de comutatoare si intrerupatoare dupa modul de instalare:

♦ Ingropate – in perete, montate in cutii speciale si realizate din materiale plastice sau otel;

♦ Aparente – montate pe tencuiala;

♦ In instalatii de tencuiala – montate direct in stratul subtire de tencuiala, fara tuburi de protectie.

Cel mai simplu tip de comutator este acela in care contactul dintre doi conductori electrici se realizeaza prin actionarea unui mecanism de deplasare. Exista si modele mai complexe, continand circuite electronice capabile sa inchida sau sa deschida circuitul in functie de un stimul fizic (precum lumina sau camp magnetic).

Tipuri de comutatoare

  1. Comutator basculant

Este actionat cu ajutorul unei manete, cu doua sau mai multe pozitii disponibile. Unele comutatoare sunt echipate cu un mecanism intern prin intermediul caruia maneta revine tot timpul intr-o pozitie normala.

  1. Comutator buton

Este un dispozitiv bi-pozitional, prin intermediul unui buton care este apasat iar apoi eliberat. Acest dispozitiv functioneaza doar pe perioada in care butonul este apasat, revenind apoi la pozitia sa initiala. Un bun exemplu este butonul de pornire al calculatorului sau de chemare al liftului.

  1. Comutator selector

Este actionat prin intermediul unui buton rotativ pentru selectarea uneia sau a mai multor pozitii.

  1. Comutator joystick

Este actionat prin intermediul unei manete cu un grad de libertate sporit. In functie de directia de deplasare a manetei, exista unul sau mai multe mecanisme de contact ce intra in actiune. Aceste tipuri de comutatoare sunt folosite de obicei pentru macarale si pentru control industrial.

  1. Comutatoare de limitare

Aceste comutatoare de miscare poarta numele de comutatoare de limitare, datorita faptului ca sunt folosite pentru limitarea deplasarii unei masini.

×