Montare contor pasant

Noi te ajutam cu montajul contorului pasant! Rapid si sigur!

Daca doriti schimbarea sau montarea unui contor pasant, electricienii autorizati ANRE de la Garea.ro va ajuta in cel mai scurt timp. Contorul pasant dispune de un bloc de memorie, in care sunt stocate cantitatile de energie electrica consumate la diferite perioade de timp. Acest tip de contor se utilizeaza in cazul consumatorilor rezidentiali sau comerciali mici.

Pentru ca siguranta este mai presus de toate, va recomandam sa apelati doar la persoane autorizate pentru acest tip de lucrare. Specialistii echipei Garea.ro cunosc foarte bine normele de protectie a muncii si desfasoara activitatile de montaj contor pasant doar cu picioarele de covorase sau presuri electroizolante, fara a atinge simultan doua borne si cu evitarea desfacerii conexiunilor circuitelor de curent.

Ce trebuie sa stiti despre contorul pasant pentru energie electrica?

Contorul pasant inregistreaza consumul de energie electrica, defalcat din consumul inregistrat de un contor general. Practic, prin montarea unui contor pasant se tine o evidenta mai clara a consumului de energie electrica in diferite zone ale casei, a diverselor aparate sau persoane si firme care isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire sau curte.

De altfel, montajul unui contor pasant nu necesita inregistrarea la Enel si nici vreun sigiliu special, mai ales ca acesta doar faciliteaza impartirea facturii de plata intre mai multi utilizatori. Insa este important ca, inainte de aceasta operatiune, sa se efectueze o verificare clara a intregii instalatii electrice, pentru a evidentia eventualele defectiuni.

Montajul unui contor pasant trebuie sa tina cont de:

  • clasele de precizie: 0,2 ; 1; 2 ; 2,5; 3;
  • tipul curentului electric existent: monofazat, bifazat si trifazat;
  • conectarea contorului pasant in circuit: direct sau conectat prin transformator de masura;
  • numarul conductoarelor din retea: doua, trei, fara conductor neutru;
  • modul de utilizare: casnic, industrial, contoare etalon;
  • tipul de energie pentru care se foloseste: activa sau reactiva.

Montare contor pasant, pe scurt

Dupa verificarea intregii instalatii electrice, se va proceda la montarea contorului pasant pe un perete fix, cu dibluri, pentru a nu se desface sau rupe conductorul din legaturile facute in clemele contoarului.

Apoi trebuie montat un tablou de sigurante (daca nu exista unul deja), din care sa plece toate circuitele pentru zonele in care este necesara montarea unui contor pasant. La final, se izoleaza legaturile si electricianul ANRE al Garea.ro se va asigura ca nimeni nu va avea acces la el, pentru evitarea electrocutarilor.