Sfaturi pentru alegerea unui Electrician

Electrician – Cum sa-l alegi?

Ce este un Electrician?

Un electrician este o persoană pregătită în domeniul instalațiilor electrice. În urma pregătirii profesionale, electricianul devine competent pentru montarea, modificarea, repararea și întreținerea instalațiilor electrice din interiorul sau exteriorul clădirilor.
Pe baza instruirii de specialitate, Electricianul dobândește cunoştinţe despre instalaţiile electrice, despre normele tehnice și prevederile pe care trebuie să le respecte pentru  a evita posibilele pericole.

Ce competențe are un Electrician?

Un Electrician trebuie să aibă capacitatea profesională de a:
 • Monta instalații și rețele electrice conform documentației tehnice
 • Instala și pune în funcțiune aparatele electrice la parametrii lor normali de funcționare
 • Efectua revizii tehnice, întreținere și reparații la instalațiile electrice
 • Efectua modificări și recondtitionari tehnice la instalațiile electrice
 • Execută măsurători electrice după instalări sau reparații

Ce face un Electrician?

Concret, un Electrician montează, întreține, repara instalațiile electrice și mijloacele de funcționare electrică astfel:
 • Montează aparatură electrica si de uz casnic (plite electrice, televizoare, etc.)
 • Montează contor pasant
 • Monteză tablouri electrice
 • Montează corpuri de iluminat (aplice, lustre, bandă LED, etc. )
 • Monteză becuri
 • Monteză prize și intrerupatoare
 • Montează comutatoare

Echipamentul de protecție al Electricianului

Pe durata desfășurării activității, în funcție de complexitatea acesteia, Electricianul trebuie să poarte echipament de protecție.
Echipamentul de protecție este compus din: pantaloni de protecție, mănuși de protecție izolante, ochelari anti-scânteie electrică, cizme de protecție izolante, ochelari anti-praf.
Echipamentul de protecție specific trebuie periodic verificat și notificat de o autoritate tehnică competentă, care confirmă (sau nu) calitatea lui.

Cum găsim un Electrician competent?

Găsirea unui electrician autorizat, de încredere și la prețuri accesibile este esențială pentru orice afacere sau casă. Deoarece există atât de mulți electricieni disponibili pe piață astăzi, alegerea celui potrivit poate însemna o adevărată provocare.
În primul rând un Electrician trebuie să fie capabil să ofere servicii de calitate. Tu, în calitate de client, trebuie să știi foarte clar ce vrei de la un Electrician. Recomandările sunt foarte importante atunci când trebuie să facem o astfel de alegere.
De regulă, suntem tentați să apelăm la o rudă mai pricepută sau un așa-zis ,,meseriaș”, despre care am auzit că s-ar pricepe. Nu are calificare, nu a lucrat niciodată că electrician dar e mai ieftin și în plus are și recomandare. Nu este cea mai bună soluție.
Cea mai bună soluție este alegerea unui electrician autorizat, cu diplomă și cerificari în domeniu, care-ți poate da factură și garanție pentru ceea ce lucrează. În domeniul acesta, de cele mai multe ori prețul face diferența. Te poate costa chiar viață.

Ce va recomandam?

Site-urile de anunțuri pot fi o varianta în alegerea unui electrician.
Acestea oferă electricienilor posibilitatea de a-și descrie serviciile online, iar clienților posibilitatea de a găși un specialist pe măsură așteptărilor lor.
Din păcate, în spatele acestor anunțuri se ascund și oameni care nu sunt suficient de bine pregătiți pentru a face față unor provocări serioas.
Sunt electricieni care nu dețin autorizație și care nici măcar nu au urmat un curs în domeniu cu toate că susțin acest lucru.
Dacă nu va pot face dovadă calificărilor pe care le dețin, nu va încredeți în vorbe, mai ales când se pune problema efectuării unor lucrări cu risc așa cum sunt cele de natură electrică.
Principala responsabilitate a electricienilor autorizați este de a vă asigura că locuința dvs. este în siguranță. 
Garea este o firma cu experiență în domeniu pentru remedierea oricăror probleme apărute la instalația electrică.
Electricienii Garea sunt testați înainte de angajare, au la activ foarte multe intervenții, sunt specialiști cu studii care știu foarte bine ce au de făcut.
 Electrician Garea
×